tirsdag 10. februar 2009

Dagens happening

En gammel overtro oppfordrer foreldre til å forutsi sine barns fremtid. Folkelig visdom forelsår at mens barna fortsatt er små pjokker, skal foreldrene plassere en flaske vin, noen penger og en Bibel innenfor barnas rekkevidde. Hvis den ligge går hen og plukker opp Bibelen, vil barnet gi seg til en åndelig livsstil. Dersom barnet plukker opp vinflasken, ja, da ligger det hedonisme i kortene. Dersom pengene er valget barnet vil ta, betyr det et liv med buisness og rikdom.

Historien forteller om en far som var ivrig etter å legge planer for sin sønns fremtid. Han satte dermed i gang med denne testen. I en tilfeldig rekkefølge plasserte han disse tre gjenstandene på bordet innenfor sønnens rekkevidde og ventet i spenning på hva sønnen ville gjøre. Den lille karen tasset bort til bordet, lot blikket gå sakte over alle gjenstandene og rakte hånden sakte mot Bibelen. Med Bibelen i hånd tok gutten en liten pause, som for å tenke seg om. Deretter tok han pengene, la de inn i Bibelen, la Bibelen under armen, tok vinflasken med den andre hånda og tasset bort med alle tre med små balanseproblemer.

Bestefaren til denne lille gutten hadde stått og sett på det hele. Når han så skuffelsen i sin sønns ansikt, sa han: "Dette er dårlig nytt, han kommer til å bli en politiker."

Idag er det valg i Israel...



Det betyr en fridag for ansatte ved Caspari Center. Når det gjelder hva jeg har satt meg inn i av valkampen osv, er det begrenset. Desverre.
Men de har tydeligvis jobben sin. Statsministerkandidater henger på alle busser og på hvert hjørne i byen. Avisene har sin daglige dose med valgstoff, både i Israel og i Norge.
Praten mellom de gamle damene på butikken i dag var meget oppløftende:
"Det var lett å stemme i år, det var ingen køer"

Lykke til, Israel. All the best.

Ingen kommentarer: